Jump to content
Piriform Community Forums
jlhillhouse

processes still running

Recommended Posts

hen i closeccleaner there are still two or three processes running. when i close the utility they do not turn off? i have gone into settings and cannot figure how to stop this from happening. as you know this uses valuable memory. please help. thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you're using the newest version of CCleaner v5.48.6834:
1. Open CCleaner.
2. Go into: Options > Smart Cleaning
3. Untick the boxes.
4. The next time you start Windows make sure it isn't still running.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jlhillhouse said:

please read the preceding posts. please can anyone help??????????????

I read the posts, and have seen the work arounds for both your issues (well, what hazelnut and I think you're trying to show in the screenshot one...it is unclear what you mean with that one). Has neither solved your two semi-stated issues?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for SEMI-STATED issues. I'm doing the best I can! the two issues are as follows-

  • after using ccleaner, when i close it then go to task manager there are still ccleaner processes running?
  • when i try to load the latest version it will not completely install, as shown in my screen print? because of this i can never try the recommendations?

Hopefully, this explains the issues clearer. thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have used ccleaner for years and like it. it is always highly recommended, but until it is fixed i will use others (e.g.- Glary, Wise, Slim). Please let me know when all this is fixed. I have tried all suggested solutions and NONE work. Andavari thank you very much for all the suggestions.

nergal- from your side board comments and your condescending attitude i suggest you give up being a volunteer meddler. I asked sincere questions and for help, so in the future either leave or be nice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's had issues installing for many people for at least 2 or 3 years at this point, starting happening when they changed someting in the installer. Besides that, I think the easiest way to fix this for yourself will require some manual intervention on your part.

Try this:
1. Install that older version that you currently have that installs without issue (if you've already removed it).
2. Make sure CCleaner is not running in the background, open Task Manager and kill any of it's running processes. This will be required for step 4 listed below.
3. Go here and download the Portable ZIP version: https://www.ccleaner.com/ccleaner/builds
4. Unzip the Portable ZIP version into the folder where CCleaner is installed, select Yes to Overwrite the files -- Note: This may or will require Administrator rights to overwrite the files!
5. Open the CCleaner folder, and make certain that you delete the following file: Portable.dat
6. Open CCleaner to make sure it with start without issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you very much, but i will just wait until all is repaired. i find it interesting that ccleaner is such a highly rated product but the developers cannot fix these issues? please understand i am not a developer or programmer so it may be a lot more difficult than i understand. thank you again

Share this post


Link to post
Share on other sites

is this fixed yet. please read the string. none of it works? I have spent a long time trhing to get ccleaner free version to install and it just will not do it. yes, i have all the firewalls, virus blockers off. does anyone know how to installl this or can you pass on to developers to FIX it?????????????? thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you tried doing the above suggestion with the PC in Safe Mode?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, jlhillhouse said:

i have all the firewalls, virus blockers off.

I seriously doubt your firewall and antivirus software are causing the issue! When I stated to update using the Portable ZIP version that's probably the only way you'll get an update to work any time soon since the installer has issues, so why not just avoid the installer altogether.

Like I previously stated, the installer has had issues for at least 2 or 3 years now - to the point I personally think they should re-write it from scratch in case they're relying on some old template that could possible have an error in it, or use a different installation compiler program altogether rather it be free, open source, or paid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the quick reply. I tried the portable install and could not get it to work. Even though I'm using the free version it is still beyond me that a highly recommended program like CCleaner would have an installation issue for this long. What do other people do, just quite using it? You would think if you could ever get the developers attention they would be VERY concerned and fix the darn thing. I guess until then I'll just use Glary and/or some of the others that seem to care. If you know how would you please send this to the developers who seem to be very well insulated from the public namely USERS. If you happen to hear it is fixed please let me know. Thank you again, Johnny

Share this post


Link to post
Share on other sites

that's the beauty of the portable version - it doesn't get installed.
you just double click the executable from where you downloaded it to and away you go.

maybe you are doing that and the error is coming from when you try to run it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mta, finally tried what several of you have been telling me and it worked fine? I still think Piriform should make this clear that this is the way to download and save novices like me a lot of time. thank you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

no argument there, and as @andavari says, the installer has had issues for many users, for ages - but not all - and I think that's why Piriform hasn't bothered too much about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×