Jump to content
Piriform Community Forums
Darkbluesky

Browser Smart Cleaning options

Recommended Posts

Hi, I am using browser cleaning in the Smart Cleaning tab, but I find a problem that seems to make this function hard to use in my case. To be brief: I want CCleaner to delete everything on browser exit EXCEPT the history. Is a way to do that?

I have already unchecked browser history in CCleaner options 'Cleaner' (the first option/tab at the top in CCleaner options) for all the installed browsers, and performed a manual cleaning, just in case, but CCleaner keeps deleting everything for the browsers checked under 'browser cleaning', under Smart Cleaning.

Could someone help me to tell keep CCleaner from deleting browser history, please?

Tx!

Share this post


Link to post
Share on other sites

As long as you've unchecked history in the browser you're using (second tab for 3rd party/non-microsoft browsers like chrome and firefox) it should follow those rules you set. Which browser are you using? I.e. Or edge?

Edit:

I could not recreate this in edge.  With the caveat that I unchecked history in both edge and internet explorer (in case MS had merged the two).

Edited by Nergal

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you want to clear everyhing in the broser except the history - I think the best option would be to do that in the browser =- IE, Edge, Chrome, Firefox or what? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using Edge, so it seems to be a CCleaner bug? I did not test with Firefox or Chrome.

I could not use Edge own clean-on-exit options because it would delete some cookies that I need to keep, (which CCleaner allows me to do, while deleting the rest). Really, the best option is CCleaner if only it would work for Edge as it should…

Edit: Just tested with Firefox and Chrome, CCleaner works correctly with these both. But I use Edge 99% of time because of different characteristics I prefer/need.

Edit2: Just checked and unchecked another time in CCleaner the 'History' for Edge and now it works (!?). Not really reassuring as it seems unpredictable...Should I report this in the CCleaner Bug report forum?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×