Jump to content
CCleaner Community Forums
eruption77

CCleaner not cleaning Chrome cookies again

Recommended Posts

Hello, long time user but first poster here...

 

I wanted to report the latest version of CCleaner is not cleaning any cookies in the latest version of Chrome.  History is removed just fine, though.  This looks like a similar issue that we saw a month or so ago.  I first noticed this when returning to YouTube after running CCleaner and seeing my volume for videos was still set the same (instead of being set the whole way up as it does with no cache).  I then went into my cookie settings within Chrome, and there were thousands of cookies still present.  Oddly enough, I still have to re-log back into websites after running CCleaner, yet all cookies are still present in the Chrome cache.  Youtube for example, remembers my volume settings, but I still have to log back in.

 

I've been able to replicate this same problem across 2 different computers and operating systems.  I also have the "Continue running background apps" disabled, and I am not signed in to Chrome with my Google account on either PC.

 

Here are my specs:

 

Chrome v. 61.0.3163.91 - 64 bit

CCleaner v. 5.34.6207

Windows 10 Pro v.1703 64 bit

 

Other PC is Windows 7 SP2 32 bit.  Chrome and CCleaner versions are the same as above but 32 bit.

 

I'm happy to provide any other additional info.  

 

Thanks very much

 

EDIT:  I wanted to add that I tested reverting back to the previous 2 versions of CCleaner (533 and 532) testing each one at a time and the results are the same across different PCs.  Cookie problem seems to be the result of recent Chrome updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you both exhausted the steps found https://forum.piriform.com/index.php?showtopic=40285

 

 

@eruption77 make sure to wipe all traces of 5.33 as it was infected with malware

1) I don't login to an account on chrome. So, there is nothing to desync.

2) I always have chrome closed when using Ccleaner.

 

This change happened within the last two weeks I'd say. It should be the same for everybody who has up-to-date Chrome & Ccleaner versions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you both exhausted the steps found https://forum.piriform.com/index.php?showtopic=40285

 

 

@eruption77 make sure to wipe all traces of 5.33 as it was infected with malware

Thanks for your reply.

 

Yes, I've exhausted the steps in that link:  I'm not signed into Chrome with my Google account on either of my 3 computers.  When I have signed into Chrome in the past, I actually make it a point to ensure my history is not synced--just bookmarks.  Background apps in Chrome are also disabled.

 

As for 5.33, no scans reported any infection.  My main PC is 64-bit anyway.  I'm not even sure if I had installed 5.33 on my 32-bit laptop but that same laptop actually runs Avast, so I figure it would have caught something.  Was uninstalling 5.33 sufficient to wipe all traces?

 

Back to the cookies, I'm seeing this same behavior across 2 64-bit Win10 machines, and 1 32-bit Win7 machine.

 

I'm happy to provide more info as needed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your reply.

 

Yes, I've exhausted the steps in that link:  I'm not signed into Chrome with my Google account on either of my 3 computers.  When I have signed into Chrome in the past, I actually make it a point to ensure my history is not synced--just bookmarks.  Background apps in Chrome are also disabled.

 

As for 5.33, no scans reported any infection.  My main PC is 64-bit anyway.  I'm not even sure if I had installed 5.33 on my 32-bit laptop but that same laptop actually runs Avast, so I figure it would have caught something.  Was uninstalling 5.33 sufficient to wipe all traces?

 

Back to the cookies, I'm seeing this same behavior across 2 64-bit Win10 machines, and 1 32-bit Win7 machine.

 

I'm happy to provide more info as needed.

I should mention this is also happening on Win 7 64 bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to all, the developers read all threads, I'm sure (once the malware fire is over) they get this fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have the same issue - Windows 8.1 (fully updated)  Ccleaner  v5.35.6210  64bit.

When cleaning with Ccleaner it is the only thing open / have never sync'ed chrome online.

But sites are remembering my settings/logins , and not cleaning as they always used to do.

Chrome has moved where they hid the cookies ???

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any update? It's been over a month with no ability to clean Chrome using this program. That's kind of an extremely important function. Doesn't exactly instill confidence in buying the upgraded version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, also just popped into say CCleaner is still not cleaning the Chrome cookies correctly.

Windows 8.1 (fully updated)  Ccleaner  v5.36.6278  64bit.

Rebooted router to get new IP address (just in case)

Ticked all relevant boxes, and sites like smh.com.au still keep me blocked, due to remembering I have read my monthly quota of pages.

Thanks guys

 

To quote the post above I have seriously considered buying the product for my business, as it is so good - but this issue and time duration makes me question the value for $$$ when it doesn't work. (what is the refund policy when the product doesn't work - as I would still consider buying)

Share this post


Link to post
Share on other sites

for the interim, what if you add an INCLUDE into CC for the Chrome cookie location specific to your PC?

Share this post


Link to post
Share on other sites

for the interim, what if you add an INCLUDE into CC for the Chrome cookie location specific to your PC?

I have 3 cookies/local storage items that can't be deleted. So, that wouldn't work for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

for the interim, what if you add an INCLUDE into CC for the Chrome cookie location specific to your PC?

That's not an option for me either.  CCleaner is cleaning all Chrome temp files, but still not any cookies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, 5.36 doesn't seem to know Chrome exists on my workstation.  I'm using Chrome Dev at the moment, but I would think cc would know where to look for that..

 

Thanks/jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

@eruption and jparson,

in CC > Options > Cookies, they aren't listed in there to keep are they?  (just clutching straws now)

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was working fine for me until last night when I installed the latest version. Now it won't clean Chrome cache or history or cookies (again). I haven't changed any settings. Getting pretty tired of this...

 

eta: It does seem to clean cookies but that's it. I've tried uninstalling and installing the trial version of cc professional, still doesn't work properly with Chrome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

v5.36.6278 64-bit doesn't delete cookies in Firefox 56.0.1 64-bit, either.

 

I'm using a free product that's been doing its job for many years, but it's very unprofessional that there's no official statement about this serious product flaw. Instead, users and forum moderators are left to their own trying their best to help … but to no avail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@eruption and jparson,

in CC > Options > Cookies, they aren't listed in there to keep are they?  (just clutching straws now)

I have CCleaner set to save a total of 4 cookies under the setting you mention.

 

Let me offer some more info that I just learned: 

Chrome appears to now categorize cookies into 3 categories:  Cookies, Channel ID, and Local Storage. 

 

CCleaner appears to be cleaning cookies that are classified as Cookies and Channel ID. 

 

CCleaner however is still not touching Local Storage cookies.

 

All of the above is listed here in Chrome:

 

chrome://settings/siteData

 

EDIT:  I see the heading for the above referenced path in Chrome reads "All cookies and site data."

 

It looks like they lumped cookies and site data into a single location in Chrome--WHATEVER site data is, I'm honestly not sure...but it doesn't appear to contain any cookies.

 

Is it possible CCleaner IS now actually cleaning all cookies, yet leaving those entries classified as 'Local Storage' because that data is NOT cookies?  Maybe people (myself included) were mistaking what's listed under chrome://settings/siteData all as cookie data when it's actually cookies AND Chrome 'Local Storage' data?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, did some additional testing.

 

CCleaner DOES appear to be cleaning cookies in Chrome.  I believe the problem is Chrome is now saving 'Local Storage' in the same location as cookies.  People are navigating to chrome://settings/siteData and still seeing data in there.  Since that's were cookies are ALSO stored, people are assuming CCleaner is not cleaning them (again, I'm guilty here too).

 

I THINK CCleaner previously did clean ALL data from this location in the past, but I'm not 100% sure.

 

I'd like one of the developers to chime in here, and offer some insight on IF CCleaner should, or should not be cleaning Local Storage data in Chrome that is saved within the same path as cookies, and what information actually resides within that local storage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man, I hate clearing this manually, such a pain. Would be zero problem if I didn't need to exclude 3 sites. Might just have to deal with it & get rid of ccleaner if they can't fix this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×