Jump to content
CCleaner Community Forums
Grimdal

v5.27.5976 (64Bit) - downloads installs - but crashes when running

Recommended Posts

downloaded and installed this morning, it starts up ok, Analysis ok, starts running clean up then crashes, without giving a decent error message, screen shot attached

 

post-78354-0-98506600-1487240470_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

just to see if it helps, tell CC not to clean Chrome and see if it completes.

try cleaning Chrome from within Chrome as a one off, then try CC again.

 

is still no luck, run CC with the /debug switch and attach the output.

Share this post


Link to post
Share on other sites

unticked the Chrome cleanup - Still failed this time while doing Firefox - reran with /debug files attached

 

had to change the extention on both files to get it to allow the upload

 

CCLeaner64.exe.4808.dmp

CCleaner64_v5.27.5976_2017-02-16_11-16.log

 

let me know if you need any other files or info

 

CCleaner64.exe.4808.txt

CCleaner64_v5.27.5976_2017-02-16_11-16-41.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for that @Grimdal, now the Devs will have more info to hopefully investigate further.

you aren't the only one this is happening to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem v5.27(Pro)  (Win 10 Home) I use the program for more than 2 years on the same PC, the first time that something like this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To the three "me too" posters please provide a debug report. Instructions are in a sticky topic at the top of the ccleaner's bug report board.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Here is the log file from running ccleaner in debug mode.

Try turning off firefox - compact databases, see if it still crashes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok Nergal I did that and ccleaner worked just fine.  Under firefox, I unticked compact database and it worked like it always has.  I noticed that Chrome has that same feature also. I would imagine if you untick compact databases under chrome it will work just fine like mine did.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've reported to the developers, that compact is causing crashes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since the new version was installed, I am also having trouble. CCeaner is installing completely, but crashes when it is running the Clean. I've read thru the posts here and have tried everything except doing a Window 10 recovery to an earlier date.

 

 

UPDATE: I don't use Google Chrome, but I have it installed. When I turned off the Chrome CCclean, no changes... the program still crashed. Then, with Chrome off, I turned off Firefox. CClean finished the scan... ok.... then I started with Firefox and started rechecking ONE box ant a time instead of all under the Firefox tab.... CClean continued to run perfectly until I checked and ran with "Internet History"  or with "Internet Cache" checked. Then CClean failed until I turned off the "Internet History" or the "Internet Cache" checkbox(s)... hope that helps you guys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Been using for a long time on XP. New version gets stuck at 25% while cleaning recycle bin and never finishes. Tried unchecking cache and history boxes on firefox, no difference. Tried uninstall and redownloaded, no change. I'm not a techie so I'm not going crazy to try and make this work. I like the product but if it doesn't work I'll try something else.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Been using for a long time on XP. New version gets stuck at 25% while cleaning recycle bin and never finishes. Tried unchecking cache and history boxes on firefox, no difference. Tried uninstall and redownloaded, no change. I'm not a techie so I'm not going crazy to try and make this work. I like the product but if it doesn't work I'll try something else.

likely a different issue. With XP it might mean your recycle bin is corrupted

Follow the xp link from

https://forum.piriform.com/index.php?showtopic=42673&do=findComment&comment=257977

Share this post


Link to post
Share on other sites

... been running CCleaner without problems for years on my six rigs ... but

after updating to v5.27.5976(64-bit) CCleaner crashes at around 97% (Firefox) on only ONE of my PCs.

 

All PCs have Win7 Pro 64-bit running - each with two accounts (one admin and one normal user). 

 

CCleaner works OK with the ADMIN account (on the one and only crashing system), but crashes when executing it on the second (normal user) account.

 

After reading the post here, I unchecked the "compact database" option for Firefox and it then works OK.

I'm not running other browsers (except IE - not using it).

 

I have attached a zipped dump log file.

 

The dump instructions you have pinned are not quite correct - the log file is located unser user appdata local crashdumps (at least on my setup).

 

Have a nice day!

 

CCleaner64.exe.4688.zip 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

... hate to bug you people, but your bug is bugging us ....

Reported problem (see post #19 here), included dump, no reply from your side.

Installed v5.28.6005(64bit) today - still no go ...

We would really appreciate your help/solution!

Have another nice day

Share this post


Link to post
Share on other sites

we have been informed by the Admins that a solution for the Compact Database issue will be in the next release. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

v5.26 does not exhibit this issue... rolled it back and works fine.  IMHO it makes no sense to roll-out v5.28 without addressing a show-stopper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

it's hardly a show-stopper, untick one box and the problem goes away.

it's an annoyance at best.

 

yes, it was sad it wasn't released with v5.28 but there would have been a reason, most likely a solution wasn't ready in time for the scheduled release.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dear mta (post #24),

your answer is very unprofessional.

 

WHY?  Because we need this option (that you point out to untick) on a regular daily basis for "production".

 

So, please be careful with your simplified sayings.

 

Have a nice day ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...