Jump to content
CCleaner Community Forums
Sign in to follow this  
Pilzsuppe

Speccy takes very long to load "Optical Drives" and "Audio"

Recommended Posts

When I open Speccy, it takes about 2 minutes until the Optical Drives and Audio are detected. Everything else doesn't take longer than 5-10 seconds.

 

The Optical Drives are "HL-DT-ST DVDRAM GH24NSB0" and "BUFFALO Virtual Cdrom USB Device". The Audio section says "Realtek High Definition Audio". I can post screenshots of the sections for details if needed.

 

I'm running Windows 8.1 (64bit) on an i5 4570, 8GB RAM and an AsRock Z87 Extreme3 Motherboard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you tried unmounting the virtual CD-ROM to see if that is affecting the startup speed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

purely guess work on the assumption virtual devices are 'smoke and mirrors' and depending on how their drivers are coded and how Speccy relates to virtual stuff (if at all), I figured the two just don't play nice together.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...