Jump to content
CCleaner Community Forums
lauhangwoo

Can't launch Speccy since 1.12

Recommended Posts

please try 1.17 and see if you have better luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please run Speccy 1.17 in debug mode and post your log to this thread

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks the developers will probably look at it, and see if they can figure anything out (feel free to run one in the working version too, probably wouldn't hurt for comparison and what-have-you)

 

EDIT:

Interesting the asian characters in your log are detected by Google Translate as Chinese, but couldn't figure out all the characters; I then switch it to japanese and got

The specified file is not found

 

Do you run a different language on your PC or is it in english?

 

I also found many odd words in your MyPC file

 

EXAMPLE

2012/05/08 Microsoft .NET Framework 4 —pƒZƒLƒ…ƒŠƒeƒB?XVƒvƒ?ƒOƒ‰ƒ€?Ax64-based Systems —p‚Ì Windows XP?AWindows Server 2003?AWindows Vista?AWindows 7?AWindows Server 2008?AWindows Server 2008 R2 Œü‚¯ (KB2656405)

 

EDIT2:

I searched for NewTreeNetwork.cpp and the only result found by search engine led back to our very own forum

http://forum.piriform.com/index.php?showtopic=35331&view=findpost&p=211423

do you have network connectivity on your PC?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like Speccy relies on CPUID library, and my PC can't run CPU-Z properly, so most likely that is the case.

 

feel free to run one in the working version too, probably wouldn't hurt for comparison and what-have-you

 

I've found my PC can run Speccy 1.11, but not in debug mode.

It crashes immediately after I click OK, so I couldn't get any meaningful log file.

 

edit:

It's not BSOD. Speccy 1.11 crashes after I click OK.

 

Do you run a different language on your PC or is it in english?

 

Yes, I'm using Japanese version of Windows.

 

do you have network connectivity on your PC?

 

Yes, my PC has WiFi connection.

Share this post


Link to post
Share on other sites

remember non meaningful logs may still be useful to developers, and speccy should have also created a dmp file on the crash which the devs may be interested in. Do you know the reason your PC has issues with CPUID?

Share this post


Link to post
Share on other sites

remember non meaningful logs may still be useful to developers,

 

The log file only has a singe line.

 

[iNFO ] CPU SDK at: C:\Users\*****\AppData\Local\Temp speccycpuid.dll

 

and speccy should have also created a dmp file on the crash which the devs may be interested in.

 

There is, but the debug mode problem itself is unique to 1.11 so...

 

Do you know the reason your PC has issues with CPUID?

 

No idea.

Everything I know is CPU-Z & HWMonitor by CPUID having the same problem on my PC, and I need to set "Sensor=0" to launch CPU-Z.

 

Sensor - Set to OFF (or 0) disables sensor chip detection and voltages measurement.

 

According to this page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool, this information should help the developers out. I think you're right, and we'll leave the dump as it's for the olderversion and is proably needed for this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×