Jump to content
CCleaner Community Forums
bimbobo

CCleaner on Win 7 and IE8

Recommended Posts

Hej...

since I installed CCleaner on Win 7 Premium final... everytime I run "Cleaner" and Reg?stry" I cannot longer "save or run" downloaded software.

 

Clicking on a download link.. does not open the window, where you can choose "save or run".. but just a window where nothing happens..If I reboot the PC then it work again.

 

I use the same setting I used on Vista SP2.. and it worked fin there.

See screenshots.. any help please?

 

Regards

post-15983-1256456563_thumb.jpg

post-15983-1256456572_thumb.jpg

post-15983-1256456563_thumb.jpg

post-15983-1256456572_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you cleaning while the browser is open? Also have you tried unchecking index.dat under Internet Explorer?

 

Thanks..

browser is closed.

with or without check in .dat is the same..

Now I run "compatibility" as Win XP SP2 and it works as it should..

I think it's a bug..

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would try the "Window Size/Location Cache" under Advanced to see it they come back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I would try the "Window Size/Location Cache" under Advanced to see it they come back.

 

The new version is not having same issue. I removed also "compatibility with XP"..

Works fine now.

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

...it started again tonight.

I have 2 PCs same issue.

I did not change anythimg, so I cannpt explain why it's random. I rebooted both PCs, and everything is fine.

I run CC and it's bad again.

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try not using the registry cleaner for a couple of days and see if the problem comes back. Maybe the best course of action is to try and isoate it to either the cleaner section or the registry. At that point we can narrow it down further.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you cleaning while the browser is open? Also have you tried unchecking index.dat under Internet Explorer?

 

Again same issue is coming back..

It's not the registry delete, but "windows cleaning"

It's very annoying

Regards

post-15983-1259949216_thumb.jpg

post-15983-1259949456_thumb.jpg

post-15983-1259949463_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok so here is what is occuring

 

(and the same occurs for me ~22% that ieprivacy keeper cleans (which happens each time I close the last browser window)

 

the Cache is becoming corrupt. I'm still testing out how exactly to stop this from occuring. Strangly this is something that used to occur with ie6 back in the day.

 

however currently when it occurs

 

I delete the actual index.dat it the cache folder

I run the inbuilt IE history delete

then I reboot the computer

(logging off was NOT enough)

and then I can download again.

 

 

 

This may seem extreme however my first routine was reset ie and install all my freaking accelorators and search providers, so this is easier.

 

 

Watching this thread and will come back as I learn more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

..I unticked "index.dat files" and since then it's not occurring anymore.

I tried now about 10 times.. no issues.

So please try to find out why this is happening iv "index.dat files" is ticked.

 

PS: even without untick "index.dat files" rebooting has always solved the issue, until CCleaner runs again", log off not enough. But.. this is not a solution

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
..I unticked "index.dat files" and since then it's not occurring anymore.

I tried now about 10 times.. no issues.

So please try to find out why this is happening iv "index.dat files" is ticked.

 

PS: even without untick "index.dat files" rebooting has always solved the issue, until CCleaner runs again", log off not enough. But.. this is not a solution

 

Regards

 

Nope.. is back again also with "dat" unticked :-(

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you have ie in protected mode (which it is by default) all dat files are kept in c:\windows\temp and get deleted even if index dat is unticked. I had to exclude this dat for a while til I figured that out

Share this post


Link to post
Share on other sites
if you have ie in protected mode (which it is by default) all dat files are kept in c:\windows\temp and get deleted even if index dat is unticked. I had to exclude this dat for a while til I figured that out

 

Putting dat file in exclusion list did not solve the issue..

It still prevents me to "run or save" downloads

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

..is there a member of Piriform, that read this forum whatsoever?

The issue is a pain... so I have 2 options, hoping that the bug is fixed, or uninstall CCleaner and find something else.

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

..thanks, it was all I asked <_<

It's very annoying because it's random.. I can use same settings and clean windows several times

and suddendly at the number ?? save or run for downloading is gone, and I need to reboot the PC.

Anyway.. let's see next release

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, are there any news about the issue reported here, which is still present in the last version?

It's pretty annoying and I am considering stop using CCleaner.

 

I know it's been sent to the devs.. :-)

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...