Jump to content
CCleaner Community Forums
az0025

Analysis Failed/Building File List Failed

Recommended Posts

On 2 of my computers running Windows XP, I get the following errors when I try to Analyze or Defrag:

Analysis Failed/Building File List Failed.

 

Having the same problem on one computer (out of three so far).

 

Both windows Defrag and UltraDefrag worked on the drive. Still can't get Defraggler to work.

(attaching the debug output file)

df.exe._1_9_138__2009_05_04_09_41_.txt

df.exe._1_9_138__2009_05_04_09_41_.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2 of my computers running Windows XP, I get the following errors when I try to Analyze or Defrag:

Analysis Failed/Building File List Failed.

 

It runs fine on all my other computers.

 

I ran "C:\Program Files\Defraggler\df.exe" C:\ /debug3 and attached is the resulting .txt file.

 

I am also having this problem.

 

I have been using Defraggler for quite some time now, over many versions, and never had a problem with it. This just started last night, and there were no major windows update or anything to prompt this. I tried reinstalling defraggler, but that did not help.

 

Attached is the debug file.

 

Here is what I believe to be the relevant part of the debug file:

 

2009-05-10] [21:42:39.139] 00f70 1 CVolumeOperationScheduler::ExecuteQueuedMethods#201 ---------------- Long task started ----------------[2009-05-10] [21:42:39.139] 00f70 1 CAnalysis::AnalyzeVolume#19 Entering CAnalysis::AnalyzeVolume[2009-05-10] [21:42:39.139] 00f70 1 CAnalysis::AnalyzeVolume#27 Analysis of volume C: started[2009-05-10] [21:42:39.139] 00f70 1 Wow64FsRedirectorDisabler::Acquire#50 Wow64DisableWow64FsRedirection failed with error code: 0x80070001.[2009-05-10] [21:42:39.140] 00f70 1 CAnalysis::AnalyzeVolume#62 Volume C: flushed.[2009-05-10] [21:42:39.334] 00f70 1 CVolume::ReloadMap#247 00 00 00 00 00 00 00 00 55 7f a2 04 00 00 00 00 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [2009-05-10] [21:42:39.334] 00f70 1 CVolume::ReloadMap#260 MftZone: <12553632, 12604864).[2009-05-10] [21:42:39.344] 00f70 1 CAnalysis::AnalyzeVolume#78 Initialization finished in 0.204 seconds.[2009-05-10] [21:42:39.344] 00f70 1 CNtfs::ReadFileRange#65 SetFilePointerEx failed with error code: 0x00000057 (hVolume: 0x000001bc, offset: 1229026946693312040)[2009-05-10] [21:42:39.344] 00f70 1 CNtfs::LoadMft#32 ReadSector failed with error code 87.[2009-05-10] [21:42:39.344] 00f70 1 CAnalysis::AnalyzeVolume#89 Analysis of volume C: finished in 0.000 seconds.[2009-05-10] [21:42:39.344] 00f70 1 Wow64FsRedirectorDisabler::Release#59 Wow64RevertWow64FsRedirection skipped.[2009-05-10] [21:42:39.344] 00f70 1 CAnalysis::AnalyzeVolume#19 Leaving CAnalysis::AnalyzeVolume[2009-05-10] [21:42:39.344] 00f70 1 CVolumeOperationScheduler::ExecuteQueuedMethods#232 ---------------- Long task finished (time: 0.205s, return code: 0x00000000) ----------------

 

 

I run Windows Vista home premium 32-bit on a toshiba laptop.

 

Thank you for your help.

 

EDIT: Strangely enough, when I go to file->defrag folder and select the C drive, it works just fine.

Defraggler.exe._1_9_138__2009_05_10_21_42_.txt

Defraggler.exe._1_9_138__2009_05_10_21_42_.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dloaded defraggler 3 days ago and heve been trying to defrag my c: ever since...

It did not work with c: and then i tried d:, which was successful..

 

With c:, i am getting analysis failed and building file list failed...

 

I am using vista 32 bit sp 2 as os

 

Here is the log attached....

defraggler.exe._1_11_148__2009_06_26_10_23_.1.txt

defraggler.exe._1_11_148__2009_06_26_10_23_.txt

defraggler.exe._1_11_148__2009_06_26_10_23_.1.txt

defraggler.exe._1_11_148__2009_06_26_10_23_.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got the same problem...since this problem exists with defraggler i cant even defrag with windows' defragger even... whats wrong? pls help me anyone

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a similar issue when trying to analyze a 15TB RAID (which strangely shows up as only being a few million bytes short of 5 trillion - http://i32.tinypic.com/1zf7z1i.png )

 

Another thing I noticed was that before the Defraggler GUI even showed, the task manager indicated defraggler.exe (shame it's not 64-bit) using 1.4GB of RAM.

 

But anyway, I've attached a debug log just like everyone else. Would love to see some progress on this issue.

Defraggler.exe._1_13_155__2009_09_02_00_51_.txt

Defraggler.exe._1_13_155__2009_09_02_00_51_.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have problems with Defraggler running in normal accounts in windows, however the problem doesn ?t exist in safe mode and entering to Administrator account :mellow:

 

 

 

 

 

OK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everyone, I don't have an update but I might be able to help. I was using Defraggler to defragment target files, it was working normally. I then decided to further clean up my Windows 7 Pro (64-bit) PC by removing the Hiberfil.sys (using an administrative command prompt typing "powercfg.exe -h off").

 

I restarted Defraggler to analyse the new drive state and... no ability to analyse. I can find and defrag individual files, however.

 

Strangely, all drives are not analysable, even separate physical disks.

 

OK, even more information. After a second restart to install Windows Updates, it now works again. Maybe Windows system file management interacts with Defraggler in an odd way?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×