Jump to content
CCleaner Community Forums
Bobz

Recuva stops scanning

Recommended Posts

Try running a chkdsk of the drive.

 

Click Start / Run

Type chkdsk C: /F

Say yes to scanning on restart,

 

Restart your pc and note any errors during fixing.

Try running a crapcleaner scan again

 

You can try the same for your other drives just replace the C: with the D or E

 

Come back to the forum and report how it went, and post any errors fixed by chkdsk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Done chkdsk C: /F. The report came on in a flash, so I couldn't read it. I used CCleaner after that, not for the regsiter, and did chkdsk again. Result: scanninf stops at 42,3% and now 11748 files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok that seemed too fast, since it didn't require a restart.

 

Click Start

Click Run

Type cmd

Press Enter

Type chkdsk C: /F /R /X

Press Enter

It should ask if you want to restart to do the scan, press Y

Press Enter

 

Restart your PC then it should run a disk check (don't cancel it)

 

let me know how that goes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did all the things you wrote. The reportagain was only 1 sec. on the screen. After the PC started again there was the message: the volume is undamaged.

 

Scanning of the C-disk still stops at 42,3%

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, it may be a program bug after all, will have to await a new version.

Sorry I cant suggest anything else (I'm a fellow user, not a developer).

 

Recuva should have left an error report, which the devs might find useful, if recuva made a report just copy/paste that here so they might see it.

 

regards

fireryone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Love the product but i have a similar problem as above using the latest version on WinXP Pro Spk2. C, D & E drives on my PC (C & D are physically the same HDD, just partitioned) it works the first time i scan and then i run a free space cleaner (Webroot Windows Washer - default setting) and it never scans any of the Drives again is always stuck at 0% 0 Files.

 

Any ideas? need further infor just let me know.

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Debug mode error log

 

[2007-07-23 09:26:19] [iNFO ] Recuva v1.02.091

[2007-07-23 09:26:19] [iNFO ] System Info: MS Windows XP SP2, AMD Athlon Processor, 511MB RAM, NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (Microsoft Corporation)

[2007-07-23 09:26:20] [ERROR] Exception: DriveNamesEnumerator.cpp(46) : The device is not ready.

 

For further info i have now run Recuva on 3 different computers and they all fail on the drives after running Webroot Windows Washer - "Free Space washer" has been applied to them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...