Jump to content
CCleaner Community Forums

Cozzie

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Cozzie

  • Rank
    Newbie
  1. Ok, well I guess I will carry on defragging then. Thanks for the help
  2. hmm well are you saying that when my PC 'shut down', after I had waited 10 seconds, it would have turned back on? (instead I presumed it had fully shut down so I powered it back on) Even though, last time I saw the update %, it was at 20% but could have quickly gone to 100% when I went away..? What would I do then? Just defrag (not on tuesday/wednesday) as normal but next time it asks for this 'update' (again), click 'update and restart'? I hope I dont get a black screen of death again
  3. Yes my PC is running completely fine now. Twice when it happened I spoke to Microsoft support. They used the remote control feature..and then not sure what happened but I logged back into the 'black screen of death account' (as I was talking to them on another somehow working account). And then it went back to normal...issue fixed. Its just odd that coincidentally this happened twice when defragging. And as I clicked 'update and shut-down', I presumed when I thought it had 'shut down', the update was complete. After 10 seconds it didnt turn back on..so not sure what to make when you say it will restart 2-3 times?
  4. Hey, not sure how to quote your sentences so I will just write a reply. -Well this exact same scenario (defrag and then asking for update) happened last time I defragged my PC. I did not recieve any windows/pc updates apart from after defragging and stopping it -Also, I didnt mention that I powered off my PC when it was doing the update. I clicked 'update and shutdown'. So thats why I said, I saw it on 20% and then it just quickly shut off (maybe it was a quick update?) It wouldnt have powered back on unless I clicked 'update and restart'. -I also checked my updates and its all 'up to date'. I checked update history and there seems to be 2 fail updates, but they were back in May. They are both " 2017-05 Cumulative Update for Windows 10 Version 1703 for x64-based Systems (KB4020102 )".
  5. So this is this 2nd time this has happened after using defraggler (and PC asking for random windows update)! -I defragged my PC during the day for about 5 hours. -I got home, paused and stopped the defragging. -I go to shut-down my PC and get 2 options: 'update and restart' and 'update and shut-down'. I choose the latter option. -PC updates for a bit before shutting down. I wasnt directly at my PC when it 'updated', but I think it was on about 20% update, then I heard it shut off. I presumed it was a really quick update -So..PC shuts down, I wait 10 seconds then power PC back on. Windows 10 logo, a fuzze circular moving update dots appear. -my PC auto logs into my MAIN current account and bam..black screen of death with white mouse cursor on screen. I tried logging into 1 other account..black screen. I managed to log into a 3rd account and it was fine. This happened TWICE now. Both times it was a: I defrag, then get the windows update, (pc shuts down), then turn on pc and black screen of death. Why on EARTH is this happening? Is it defraggler moving my 'Windows update files' around or something? Is it a corrupt windows update 'coincidence after defragging my PC twice'. I am too scared to defrag my PC again. its about 10% fragmented. I am thinking of either running chkdsk repair / fix to find issues? Or last case, just doing a complete re-install of my PC / Windows Please help my issue Here is a pic of my defragged HD if it helps
  6. Ok thanks for explaining it, appreciate it! Once I backup and perform chkdsk/r I will let you know results. I wish it would tell me what the file/data loss is is. Like I mentioned, my PC/HD has been working fine since the Reboot and Interface CRC messages. So I doubt if you would know if this 'data loss' is an important file or not?
  7. I am sure I ran a chkdsk just to check my HD. And then some things happend like: 'Chkdsk cannot continue in read only mode'' and 'f parameter not selected' and also 'cannnot run because volume not in use'. I also searched my chrome history about this and found out I tried to look up 'Chkdsk found folder missing’ and also ‘where chkdsk moves files’ or something like this. I didnt want to click repair or anything due to data loss maybe. When I perform the chkdsk/r, will this try and repair the bad sector? Will it fix everything or?
  8. Lead up to my internal HD issue. (Btw I have a Seagate 2TB Barracuda) -My harddrive was like 20% fragmented.So over like 2 weeks I have been defragging on and off. At first I defragged the whole drive in one go at over a few nights. It was taking foreveerrrr. So someone suggested I can do a section of files bit by bit. I selected 1 group, it went down to 17%, then another group down to 15% etc. Until it got down to round 12% so I decided to defrag in one whole go again, it was making slow but better(ish) progress. The issue/s -I woke up Saturday to see my PC screen had frozen. I could move the mouse but that was it. I could not sign into Windows as it was on the page for some reason (looks like PC might have restarted or rebooted??) Thene my PC screen went black and the message 'Reboot and select proper boot device' appeared randomly. This has never happend before! So I pressed 'ctrl, alt, delete' and basically my PC rebooted and loaded as normal. -I have been using my PC since then, it has all been working fine but I have become really worried and anxious about my PC/internal HD breaking down. Also, using HD Tune pro, it shows my internal HD is a healthy desk but it shows an 'Interface CRC error count | attention | Data: 1 (I presume 1 file is either lost or deleted?) Since then I have: - Only now decided to buy an external HD to backup/create image file. -Create a rescue CD -Tested internal HD using HD tunes (as mentioned above) -Crystaldisk / info -Although Seatools for Windows quick test shows fail the first time, 4 more of the same test has it as a pass. Seatools for DOS does not detect the internal HD. -Possibly buying a new internal HD and cloning old to new (last resort). Although, many have also suggested to me that if HD tunes shows my internal HD is healthy, that nothing is wrong with it now, that I have been using it alright...then its all fine then? What was suggested to me -Now your probably thinking how this has got anything to do with defraggler. Well...someone said to me that 'Defragging can stress weak sectors of a hard drive, and randomly getting a no boot device is a bad sign of a HDD dying'. -Another point someone told me was that the Interface CRC was due to SATA cable issue (how to fix this?) and if the number does not change you dont have to worry too much. -Also phoned Cyberpower and they said defraggler might have moved a file which caused the "Reboot and select proper boto device"..which could be the case as it only happend the morning of defragging over night. So what I am thinking is that defragging moved a file (the 1 file for the Interface CRC error count), and maybe that file was to do with the HD boot order or something? Not sure what you guys make of it. Sorry if I went on for too long and if half this info is useless Attached are images of my defraggler internal HD Thanks for taking the time to read my issue :/
×
×
  • Create New...