Jump to content

Return to Piriform.com

Photo

CCleaner interferes with LastPass Plugin on Chrome


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE deetorch

deetorch

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 22 July 2012 - 04:54 PM

Ran CCleaner Registry cleaner (version 3.20.1750 64 bit) earlier this morning. It made the Lastpass plugin malfunction/unuseable... would click on the plugin shortcut in chrome and it would not allow me to access the login fields. Reinstalled lastpass multiple times without any luck. On reinstall the lastpass plugin icon in chrome doesn't show up...And is not listed in extensions under tools.

Unfortunately I did not do a reg backup......I've used ccleaner for probably 5 years.....and Never, never had an issue like this.

What are my options now?

please look into this one for us

Thanks for the great program

#2 OFFLINE Tom AZ

Tom AZ

    Power Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,003 posts
  • Location:Scottsdale, AZ USA

Posted 22 July 2012 - 05:20 PM

Don't know about Chrome, but have used LastPass for quite some time with Firefox -- and, of course, CCleaner. Have never had a problem of any kind.

#3 OFFLINE deetorch

deetorch

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 22 July 2012 - 05:29 PM

yeah I think it may be just with chrome's lastpass.... firefox, safari, and internet exp last pass seem to be working

I just tried installing lastpass from within the browser (rather than from .exe file)

get this error:

extension install failure

attempted to downgrade extension

almost certain this is from ccleaner registry clean
any suggestions?

#4 OFFLINE Nergal

Nergal

    Volunteer CCleaner Demon/Post Meddler

  • Moderators
  • 6,222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Get off my Lawn, y'darn kids!
  • Interests:being grumpier
    Laughing
    Crying
    Sleep comes Later though.

Posted 22 July 2012 - 05:53 PM

for registry section cleaning my one and only suggestion is only remove individual items you KNOW are no longer needed.

however I believe you'll probably actually find the culprit in either cookies (perhaps flash) or chrome sessions.
ADVICE FOR USING CCleaner'S REGISTRY INTEGRITY SECTION
DON'T JUST CLEAN EVERYTHING THAT'S CHECKED OFF.
Do your Registry Cleaning in small bits (at the very least Check-mark by Check-mark)
ALWAYS BACKUP THE ENTRY, YOU NEVER KNOW WHAT YOU'LL BREAK IF YOU DON'T.
CCLEANER, RECUVA, DEFRAGGLER AND SPECCY DOCUMENTATION CAN BE FOUND AT www.piriform.com/docs
Link to Winapp2.ini explanation

#5 OFFLINE deetorch

deetorch

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 22 July 2012 - 06:11 PM

Well in the end I'm not actually sure it was ccleaner reg clean at fault,

tried a couple old lastpass versions and finally tried lasspass install just for chrome (linked below). This finally got it installed and working again. Not sure what the issue was.

https://lastpass.com/releases/?a=1 (old and new versions)

LastPass for Chrome 2.0.9 this is what ended up working for me in chrome

#6 OFFLINE Andavari

Andavari

    .

  • Moderators
  • 16,421 posts
  • Gender:Male
  • Location:U.S.A.

Posted 22 July 2012 - 07:22 PM

It's been reported before about CCleaner causing issues with LastPass.

Piriform software help documentation is available at: http://www.piriform.com/docs

 

Don't PM me for advice! I'll only ask you to read forum rule #15.


#7 OFFLINE chrisnine11

chrisnine11

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 08 February 2014 - 01:42 AM

Was there ever an answer to this issue?  I have used both CCleaner and Chrome for years and never had this issue until the last few months. If I run just the Cleaner (not the Registry cleaner) it removes my LastPass Chrome extension. I end up having to reinstall LastPass... things are good up until I run CCleaner again. If I knew what option to uncheck from the Cleaner list to keep it from removing LastPass I would just do that as a workaround. I will say nothing I have checked looks like it should be removing the extension/app from Chrome. If anyone has had the same issue and figured out a way to fix it let me know because any help would be appreciated.  Thanks in advance!



#8 OFFLINE Nergal

Nergal

    Volunteer CCleaner Demon/Post Meddler

  • Moderators
  • 6,222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Get off my Lawn, y'darn kids!
  • Interests:being grumpier
    Laughing
    Crying
    Sleep comes Later though.

Posted 08 February 2014 - 02:04 AM

Sounds more like the chrome bug in ccleaner which was squashed in this month's update to ccleaner 4.10. do you still experience this issue in that version?
ADVICE FOR USING CCleaner'S REGISTRY INTEGRITY SECTION
DON'T JUST CLEAN EVERYTHING THAT'S CHECKED OFF.
Do your Registry Cleaning in small bits (at the very least Check-mark by Check-mark)
ALWAYS BACKUP THE ENTRY, YOU NEVER KNOW WHAT YOU'LL BREAK IF YOU DON'T.
CCLEANER, RECUVA, DEFRAGGLER AND SPECCY DOCUMENTATION CAN BE FOUND AT www.piriform.com/docs
Link to Winapp2.ini explanation